Kartoffelvafler
&format=webp)
Kartoffelvafler er et virkeligt lækkert tilbehør til både kød, fisk og salat - sommer som vinter - til få og mange. Kartoffelvaflerne kan ovenikøbet forberedes 3-4 timer i forvejen og blot varmes lige inden de serveres. Kartoffelvaflerne smager super godt som de er, også kolde i madpakken. Prøv at servere dem som forret med røget laks eller frisk stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og frisk dild – en himmelsk mundfuld. Der er ramsløg i opskriften, men det kan du sagtens erstatte med frisk timian, oregano eller rosmarin.
Ingredienser
Kartoffelvafler
¾ kg
Store, skrællede kartofler
|
|
---|---|
50 g
Smør - smeltet
|
|
½ dl
Finthakkede ramsløg
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Kartoffelvafler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kartoffelvaflerne kan spices op med fx 3 spsk finthakkede timianblade, 1 knust fed hvidløg eller ¼ tsk friskkværnet peber ekstra. Du kan lave en stor portion kartoffelvafler i forvejen og varme de færdigbagte vafler op lige inden serveringen. Læg bagte kartoffelvafler på plader med bagepapir og varm dem midt i ovnen ca. 4 minutter ved 250° - en plade ad gangen.
Du kan tilsætte oregano, timian eller rosmarin i stedet for ramsløg.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
464 kJ / 111 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2 g |
Protein: | 1,6 g |
Fedt: | 5 g |
Kulhydrat: | 14,8 g |
Kartoffelvafler er et virkeligt lækkert tilbehør til både kød, fisk og salat - sommer som vinter - til få og mange. Kartoffelvaflerne kan ovenikøbet forberedes 3-4 timer i forvejen og blot varmes lige inden de serveres.
