Kartoffelvaffel med grillet torsk

Bedømmelse

(11 vurderinger)

30 min

Lune kartoffelvafler....en helt anden og dejlig måde at bruge vaffeljernet på.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 æg
  • 2½ dl skummetmælk
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 knuste fed hvidløg
  • 1 kg rå, groftrevne kartofler

Tilbehør

  • 500 g grillet torskefilet med skind
  • 300 g grøn salat af friséesalat og
  • ærter
  • både af citroner

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, mælk og olie sammen og tilsæt mel, citronskal, salt og peber. Vend hvidløg og kartoffel i og smag til. Tænd vaffeljernet - og vent til det bliver klar. Hæld ca. 1 dl kartoffelmasse i og fordel det på hele pladen. Luk vaffeljernet og steg vaflen i 4-5 min. (tryk ned på jernet, så den bliver stegt på begge sider). Løft forsigtigt låget, og løft vaflen fri af vaffeljernet. Tag vaflen af og hold den varm under alufolie. Steg resten af kartoffelblandingen på samme måde.

Ved serveringen

Anret de varme vafler med grillet torsk, grøn salat og citronbåde.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 20 %

Kilde: