Kiksekage
8 timer 40 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Kiksekage - en klassisk forkælelse, når der skal "bages uden ovn". Kiksekage er sprød, blød og sød - og nem at lave. Minderne fra barndommen vælter frem, når der kommer kiksekage på bordet.
Ingredienser
Kiksekage
|
150 g
Smør
|
|
|---|---|
|
300 g
Mørk chokolade
|
|
|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
|
2
Æggeblommer
|
|
|
20
Firkantede vaniljekiks (ca. 80 g)
|
Sådan gør du
Kiksekage
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kiksekagen har let ved at smuldre, specielt når den er iskold. Det er lettere at skære pæne skiver, hvis kagen står på køkkenbordet ca. ½ time før servering.
Prøv en mere voksen udgave med revet skal af en usprøjtet appelsin i chokoladeblandingen.
Lad kiksekagen tø på køkkenbordet i ca. 2½ time. Server den herefter eller opbevar den i køleskabet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2283 kJ / 546 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 4,7 g |
| Fedt: | 37,3 g |
| Kulhydrat: | 48,4 g |