Kirsebærmousse

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Kirsebærmousse

Kirsebærmousse lavet på A38 og kirsebærlikør eller kirsebærsaft. En hurtig og nem dessert som kan foreredes i god tid. Moussen er toppet med skyrcreme med vanilje og knuste biscotti småkager.

Ingredienser

4 blade Husblas
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
4 spsk Sukker
3 spsk Kirsebærlikør eller kirsebærsaft
½ liter A38 med hindbær

Skyrcreme

1½ dl Skyr naturel
3 spsk Flormelis
½ tsk Vaniljesukker

Pynt

Knuste biscotti

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æggehvider og sukker stift.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
  • Afkøl husblassen med likøren og rør det i det syrnede produkt.
  • Vend de piskede æggehvider heri og fordel kirsebærmoussen i 6 glas.

Skyrcreme

  • Rør skyr sammen med flormelis og vaniljesukker. Smag til.
  • Pynt kirsebærmousse med skyrcreme og drys med de knuste småkager.

Kirsebærlikøren kan skiftes ud med fx kirsebærsaft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3502 kJ / 837 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 25,4 % 6 g
Kulhydrat: 65,5 % 15,5 g
Fedt: 2,4 % 0,3 g
Alkohol: 6,7 % 1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kirsebarmousse-/