Kirsebærtrifli

2 timer 25 min
Arbejdstid: 25 min
Kirsebærtrifli

Kirsebærtrifli er en skøn dessert med makroner, syltede kirsebær og sød flødefromage. Trifli kalder man normalt en dessert bestående af knuste makroner fugtet med sherry, dækket af frugt og med creme - og pyntet med flødeskum. Men som altid er det ikke ulovligt at lege lidt med definitionerne. Kirsebærtrifle er en smuk og velsmagende dessert.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/kirsebartrifli/

Ingredienser

4 personer

Kirsebærtrifli

3 blade Husblas
50 g Makroner
1½ spsk Sherry
150 g Syltede kirsebær
½ liter Ymer eller tykmælk
3 spsk Sukker
¼ liter Piskefløde
½ dl Kirsebærsaft

Pynt

Flødeskum

Sådan gør du

Kirsebærtrifli

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fordel makronerne i bunden af 4 glas, hæld sherry over og fordel kirsebærrene herpå.
  • Vend ymer og sukker sammen.
  • Pisk fløden til et let skum. Tag lidt flødeskum fra til pynt og vend resten sammen med ymeren.
  • Træk husblassen op af vandet og smelt den med det vand, der hænger ved. Kom kirsebærsaft i husblassen, og vend det hele i fløde-ymerblandingen.
  • Rør engang imellem, til fromagen begynder at stivne og hæld den over kirsebærrene.
  • Stil kirsebærtriflien tildækket i køleskabet et par timer og pynt med flødeskum lige inden serveringen.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Du kan vælge at anrette kirsebærtrifli i en skål i stedet for at portionsanrette. Brug i så fald et ekstra blad husblas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7896 kJ / 1887 kcal

Næringsindhold pr. 100g

742 kJ / 177 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 10,2 % 4,4 g
Kulhydrat: 33 % 14,4 g
Fedt: 55,4 % 11,1 g
Alkohol: 1,4 %
Sådan bruger du husblas
Relateret video Sådan bruger du husblas

Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.