Klar kartoffelsuppe med 3 slags løg og ostebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

30 min

En kartoffelsuppe behøver ikke nødvendigvis at være blendet. Denne her er klar og er udover kartofler fyldt med rødløg, hvidløg, purløg og kapers.

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g faste kartofler i tern
  • 1 liter vand
  • 3 små fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl klippet purløg
  • 3 spsk kapers - uden lage
  • 1 finthakket rødløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl kartoflerne. Bring vand, kartofler, hvidløg, salt og peber i kog i en gryde. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til kartoflerne er møre. Tilsæt purløg og smag til.

Bland imens rødløg og kapers.

Del brødet i halve skiver. Rør fraiche, revet ost og peber sammen og smør det på brødet. Skær skinken i strimler og fordel dem på osteblandingen. Gratiner ostebrødene midt i ovnen. Server straks til suppen sammen med løgdrys - drysset kan både kommes på brødet og i suppen. Man kan evt. lægge sit ostebrød ned i suppen, så det bliver blødt i bunden og sprødt på toppen.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 225°.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: