Klar kartoffelsuppe med 3 slags løg og ostebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

30 min

En kartoffelsuppe behøver ikke nødvendigvis at være blendet. Denne her er klar og er udover kartofler fyldt med rødløg, hvidløg, purløg og kapers.

Ingredienser

Antal portioner
  • 750 g faste kartofler i tern
  • 1 liter vand
  • 3 små fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl klippet purløg
  • 3 spsk kapers - uden lage
  • 1 finthakket rødløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl kartoflerne. Bring vand, kartofler, hvidløg, salt og peber i kog i en gryde. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til kartoflerne er møre. Tilsæt purløg og smag til.

Bland imens rødløg og kapers.

Del brødet i halve skiver. Rør fraiche, revet ost og peber sammen og smør det på brødet. Skær skinken i strimler og fordel dem på osteblandingen. Gratiner ostebrødene midt i ovnen. Server straks til suppen sammen med løgdrys - drysset kan både kommes på brødet og i suppen. Man kan evt. lægge sit ostebrød ned i suppen, så det bliver blødt i bunden og sprødt på toppen.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 225°.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 23 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: