Klatkager - af en rest grød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(100 vurderinger)

45 min

Klatkager er en skøn måde at bruge grødrester på. De er perfekte til en brunch, som hverdagsdessert eller kolde i madpakken.

Ingredienser

12 stykker pr. portion

Antal portioner

  • 2 æg
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 4 dl kold risengrød, havregrød eller anden grødtype
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g smør

Tilbehør

  • appelsin
  • ahornsirup

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker sammen med kartoffelmel. Rør æggeblandingen sammen med grød, vaniljesukker og citronskal. Lad klatkagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande. Læg 4 små klatkager i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 1½ min. på hver side - eller til de er gyldne. Forsæt med resten af smørret og klatkagedejen. Server dem lune med bær og ahornsirup.

Tip

Klatkagerne kan også spises kolde. Gode til madpakken.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: