Klatkager - af en rest grød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(103 vurderinger)

45 min

Klatkager er en skøn måde at bruge grødrester på. De er perfekte til en brunch, som hverdagsdessert eller kolde i madpakken.

Ingredienser

12 stykker pr. portion

Antal portioner

  • 2 æg
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 4 dl kold risengrød, havregrød eller anden grødtype
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g smør

Tilbehør

  • appelsin
  • ahornsirup

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker sammen med kartoffelmel. Rør æggeblandingen sammen med grød, vaniljesukker og citronskal. Lad klatkagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande. Læg 4 små klatkager i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 1½ min. på hver side - eller til de er gyldne. Forsæt med resten af smørret og klatkagedejen. Server dem lune med bær og ahornsirup.

Tip

Klatkagerne kan også spises kolde. Gode til madpakken.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: