Klatkager - af en rest grød
45 min

Klatkager - af en rest grød

Klatkager er en skøn måde at bruge grødrester på. De er perfekte til en brunch, som hverdagsdessert eller kolde i madpakken.
Bedømmelse (86 vurderinger)

Min bedømmelse:

Klatkager - af en rest grød

Klatkager er en skøn måde at bruge grødrester på. De er perfekte til en brunch, som hverdagsdessert eller kolde i madpakken.

12 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 2 æg
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 4 dl kold risengrød, havregrød eller anden grødtype
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g smør

Tilbehør

  • appelsiner
  • ahornsirup

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker sammen med kartoffelmel. Rør æggeblandingen sammen med grød, vaniljesukker og citronskal. Lad klatkagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande. Læg 4 små klatkager i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 1½ min. på hver side - eller til de er gyldne. Forsæt med resten af smørret og klatkagedejen. Server dem lune med bær og ahornsirup.

Tip

Klatkagerne kan også spises kolde. Gode til madpakken.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 43 %
Print