Kødboller - til baby

Kødboller - til baby

30 min
Fryseegnet
Kødboller til baby er lette at lave og gode at have i fryseren. Kødbollerne i denne opskrift er stegt - men du kan også koge eller bage dem i ovnen. Server kødbollerne sammen med grøntsagsmos eller -grød. Kødbollerne er velegnede til babyer i alderen 9-12 mdr.

Sådan gør du

Kødboller
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg, hvidløg, citronskal og æg. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegepande. Form farsen til ca. 40 små kødboller - brug en teske. Steg kødbollerne (evt. af 2 omgange) ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side.
Serveringsforslag
  • Server 3-4 kødboller med en portion fuldkornsgrød og ærter.
Velbekomme!
Frysetips

Løsfrys kødbollerne - så er det let at tø det antal op som du skal bruge.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4003 kJ / 957 kcal

Næringsindhold pr. 100g

684 kJ / 164 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 31,1 % 12,5 g
Kulhydrat: 13,9 % 5,6 g
Fedt: 55 % 10,2 g

Ingredienser

Kødboller
Hakket grise- og kalvekød (ca. 10 % fedt)
300 g
Groft salt
¼ tsk
Fintrevet zittauerløg (ca. 75 g)
1
Lille knust fed hvidløg
1
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Æg
1
Sødmælk
1 dl
Hvedemel
3 spsk
Smør
25 g