Kødboller - til baby

Kødboller - til baby

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Kødboller er lette at lave og gode at have i fryseren. Kødbollerne i denne opskrift er stegt - men du kan også koge eller bage dem i ovnen. Server kødbollerne sammen med grøntsagsmos eller -grød. Kødbollerne er velegnede til babyer i alderen 9-12 mdr.

Ingredienser

Opskriften gælder for 40 stk

Kødboller

  • 300 g hakket svine- og kalvekød 8-12 % fedt
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 fintrevet zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 25 g smør

Serveringsforslag

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødboller

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg, hvidløg, citronskal og æg. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Lad smørret blive gyldent i en stegepande. Form farsen til ca. 40 små kødboller - brug en teske. Steg kødbollerne (evt. af 2 omgange) ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side.

Serveringsforslag

Server 3-4 kødboller med en portion fuldkornsgrød og ærter.

Frysetips

Løsfrys kødbollerne - så er det let at tø det antal op som du skal bruge.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: