Kødboller - til baby

Kødboller - til baby

30 min
Fryseegnet
Kødboller til baby er lette at lave og gode at have i fryseren. Kødbollerne i denne opskrift er stegt - men du kan også koge eller bage dem i ovnen. Server kødbollerne sammen med grøntsagsmos eller -grød. Kødbollerne er velegnede til babyer i alderen 9-12 mdr.

Sådan gør du

Kødboller
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg, hvidløg, citronskal og æg. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegepande. Form farsen til ca. 40 små kødboller - brug en teske. Steg kødbollerne (evt. af 2 omgange) ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side.
Serveringsforslag
  • Server 3-4 kødboller med en portion fuldkornsgrød og ærter.

Løsfrys kødbollerne - så er det let at tø det antal op som du skal bruge.

Energiindhold for hele retten:

3888 kJ / 929 kcal

Næringsindhold pr. 100g

665 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 32,1 % 12,5 g
Kulhydrat: 14,3 % 5,6 g
Fedt: 53,6 % 9,6 g

Ingredienser

Kødboller
300 g Hakket grise- og kalvekød (ca. 10 % fedt)
¼ tsk Groft salt
1 Fintrevet zittauerløg (ca. 75 g)
1 Lille knust fed hvidløg
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 Æg
1 dl Mælk
3 spsk Hvedemel
25 g Smør
Serveringsforslag
Baby & Me Organic® fuldkornsgrød med spinat og ærter
Dampede ærter