Kødboller med kanel og rødkålssalat
&format=webp)
Kødboller med kanel og rødkålssalat er en nem hverdagsret vinter og efterår, når vi har lyst til rødkål og kanel. Farsen til kødbollerne er helt enkle, det er blot hakket kød krydret med persille, kanel, salt og peber. Kødbollerne bliver flot runde, hvis du ryster panden af og til, men du kan naturligvis også lave små frikadeller. Rødkålssalaten har en dejlig syre fra fraichen og sødme fra tyttebærsyltetøj og pærer. Server kødboller med kanel og rødkålssalat, en dag hvor de traditionelle frikadeller trænger til et lille pift.
Ingredienser
Kødboller
500 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
½ dl
Hakket bredbladet persille
|
|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
20 g
Smør
|
Rødkålssalat
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
2½ spsk
Tyttebærsyltetøj
|
|
1 tsk
Rørsukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
400 g
Fintsnittet rødkål
|
|
2
Uskrællede pærer i tern, fx conference (ca. 200 g)
|
Pynt
Blade af bredbladet persille
|
---|
Tilbehør
1 kg
Bagte, kvarte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Kødboller
Rødkålssalat
De stegte kødboller kan du sætte på spyd - bare for sjov!
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8523 kJ / 2037 kcal
Næringsindhold pr. 100g
358 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 27,6 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 46,2 % | 9,7 g |
Fedt: | 26,2 % | 2,5 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
