Koftesi - små lammefrikadeller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

1 timer

Lam med varme og lækre krydderier - nyd det.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Koftesi

  • 200 g hakket lammekød
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 spsk revet zittauerløg
  • ¼ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk rasp
  • 25 g smør

Krydrede grøntsagsris

  • 160 g løse ris, parboiled (ca. 2 dl)
  • 2 grønne squash i små tern (ca. 400 g)
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 100 g)
  • 100 g lyse rosiner
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 120 g lyst brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Rør yoghurt, salt og peber sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Koftesi

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, resten af krydderierne og æg i. Rør mælken i og derefter raspen. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Lad smørret blive gyldent i en pande. Form farsen til 16 koftesi (tynde, aflange lammefrikadeller). Steg dem på 3 sider ved svag varme, ca. 15 min. i alt - skru op, mens de bliver vendt. Tag de stegte koftesi op af panden og hold dem varme.

Krydrede grøntsagsris

Kog imens risene efter anvisningen på emballagen. Kom squash, løg, rosiner og krydderier i panden med stegesmørret fra lammefrikadellerne. Steg blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Vend de varme ris i de krydrede grøntsager og smag til.

Anret de krydrede grøntsagsris i et fad og læg herpå de varme koftesi. Server dressingen ved siden af.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag