Lammefrikadeller - koftesi

Lammefrikadeller - koftesi

45 min
Fryseegnet
Lammefrikadeller smager af ferie i Grækenland, Tyrkiet og af andre lande ved det østlige Middelhav. Den særlige smag kommer fra lammekødet, men også fra varme krydderier som kanel og ingefær. Det kunne også være spidskommen, men den har vi valgt at komme sammen med de krydrede ris, der ledsager lammefrikadellerne. Server lammefrikadeller til aftesmad, eller lad dem være et mere eksotisk indslag på en dejlig buffet eller i madpakken.

Sådan gør du

Lammefrikadeller - koftesi
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, resten af krydderierne og æg i. Rør mælk i og derefter rasp.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Form farsen til 16 tynde, aflange lammefrikadeller (koftesi).
  • Steg dem på 3 sider ved svag varme, ca. 15 min. i alt - skru op, mens de bliver vendt. Tag de stegte lammefrikadeller op af panden og hold dem varme.
Krydrede grøntsagsris
  • Kog imens risene efter anvisningen på emballagen.
  • Kom squash, løg, rosiner og krydderier i panden med stegesmørret fra lammefrikadellerne.
  • Steg blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Vend de varme ris i de krydrede grøntsager og smag til.
Dressing
  • Rør yoghurt, salt og peber sammen i en skål.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Ved serveringen
  • Anret de krydrede grøntsagsris i et fad og læg herpå de varme lammefrikadeller. Server dressingen ved siden af.
Mere inspiration

Lam og ramsløg er en herlig spise til forår - og påske.

Velbekomme!
Variation

Du får en mere eksotisk dressing, hvis du skifter persillen ud med mynte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11383 kJ / 2721 kcal

Næringsindhold pr. 100g

653 kJ / 156 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 15 % 5,8 g
Kulhydrat: 51,4 % 19,7 g
Fedt: 33,6 % 5,9 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Lammefrikadeller - koftesi
Hakket lammekød
200 g
Groft salt
¾ tsk
Revet zittauerløg
2 spsk
Stødt kanel
¼ tsk
Stødt ingefær
½ tsk
Friskkværnet peber
Æg
1
Mælk
1 dl
Rasp
3 spsk
Smør
20 g
Krydrede grøntsagsris
Løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
240 g
Grønne squash i små tern (ca. 400 g)
2
Grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Rosiner - lyse, grønne eller sorte
150 g
Stødt spidskommen
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Dressing
3½ dl
Hakket bredbladet persille
1 dl
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Bredbladet persille