Kogt skinke med hvid kardemommesauce og smørsauterede rødløg og savojkål
60+ min

Kogt skinke med hvid kardemommesauce og smørsauterede rødløg og savojkål

Spændende variation i grøntsager og sauce til den klassiske kogte skinke.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kogt skinke med hvid kardemommesauce og smørsauterede rødløg og savojkål

Spændende variation i grøntsager og sauce til den klassiske kogte skinke.

Antal portioner
  • 1 sprængt skinke (ca. 2½ kg)
  • 2 liter vand

Smørdampet savojkål og ovnbagte rødløg

  • 1½ kg savojkål i kvarte
  • 1 stegepose (str. stor)
  • 25 g smør
  • 2 tsk groft salt
  • 500 g rødløg i tynde både
  • 10 g smør
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt

Hvid kardemommesauce

  • 5 spsk hvedemel
  • 8 dl sødmælk
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 2 kg nye, kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Kom skinken i en gryde med kogende vand. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 1¾ time. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Tag gryden af varmen og lad skinken hvile i ca. 15 min.

Smørdampet savojkål og ovnbagte rødløg

Læg imens savojkål, fedtstof og salt i stegeposen. Luk posen og læg den i den ene side af en bageplade. Klip et lille hul øverst i stegeposen.

Fordel rødløgene i et ovnfast fad ( 5 x 17 x 29 cm) og kom fedtstof, eddike, sukker og salt på løgene. Sæt løgene ved siden af kålene på pladen og bag dem midt i ovnen - vend i løgene en enkelt gang. Tag savojkålen ud af ovnen efter ca. ½ time og bag løgene færdige de sidste 10 min. af bagetiden. Klip et hjørne af stegeposen, hæld "lagen" fra og gem den.

Hvid kardemommesauce

Pisk mel og 5 spsk af mælken sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt 1 dl "lage" fra kålen og 1 dl af kogelagen fra skinken, kardemomme, salt og peber. Smag saucen til.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 25940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 27 %
Print

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Til denne ret vil en halvtør, aromatisk hvidvin på druen muscat være rigtig lækker Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til skinke