Kogt skinke med hvid kardemommesauce og smørsauterede rødløg og savojkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Spændende variation i grøntsager og sauce til den klassiske kogte skinke.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 sprængt skinke (ca. 2½ kg)
  • 2 liter vand

Smørdampet savojkål og ovnbagte rødløg

  • 1½ kg savojkål i kvarte
  • 1 stegepose (str. stor)
  • 25 g smør
  • 2 tsk groft salt
  • 500 g rødløg i tynde både
  • 10 g smør
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt

Hvid kardemommesauce

  • 5 spsk hvedemel
  • 8 dl sødmælk
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 2 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom skinken i en gryde med kogende vand. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 1¾ time. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Tag gryden af varmen og lad skinken hvile i ca. 15 min.

Smørdampet savojkål og ovnbagte rødløg

Læg imens savojkål, fedtstof og salt i stegeposen. Luk posen og læg den i den ene side af en bageplade. Klip et lille hul øverst i stegeposen.

Fordel rødløgene i et ovnfast fad ( 5 x 17 x 29 cm) og kom fedtstof, eddike, sukker og salt på løgene. Sæt løgene ved siden af kålene på pladen og bag dem midt i ovnen - vend i løgene en enkelt gang. Tag savojkålen ud af ovnen efter ca. ½ time og bag løgene færdige de sidste 10 min. af bagetiden. Klip et hjørne af stegeposen, hæld "lagen" fra og gem den.

Hvid kardemommesauce

Pisk mel og 5 spsk af mælken sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt 1 dl "lage" fra kålen og 1 dl af kogelagen fra skinken, kardemomme, salt og peber. Smag saucen til.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 25940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Til denne ret vil en halvtør, aromatisk hvidvin på druen muscat være rigtig lækker Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til skinke