Kokoskonfekt

Kokoskonfekt

Denne konfekt med kokos er en skøn kombination med marcipan og citron.

Ingredienser

200 g Kokosmel (ca. 4 dl)
1 dåse Kondenseret mælk (ca. 400 g)
200 g Marcipan
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1¼ spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Fint salt
400 g Mørk chokolade

Pynt

Sølvstøv og andet støv fx guld

Sådan gør du

  • Bland kokosmel, kondenseret mælk og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Form ca. 40 kugler (á ca. 1 spsk) og placer dem på et stykke bagepapir.
  • Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Vend hurtigt kokoskuglerne i chokoladen, stil dem på bagepapiret, og lad dem stivne ved stuetemperatur. Pynt med sølvstøv og evt. andet støv.

Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20649 kJ / 4935 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1688 kJ / 404 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 6,8 % 6,7 g
Kulhydrat: 34,6 % 34,4 g
Fedt: 58,6 % 26,8 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kokoskonfekt/