Kold limesuppe med cognacflødeskum
1 time 25 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
&format=webp)
Kold limesuppe med cognacflødeskum - en skøn frisk dessert, der kombinerer suppe, frugt og flødeskum!
Ingredienser
Sukkerlage
4 dl
Vand
|
|
---|---|
350 g
Sukker (ca. 4 dl)
|
Cognacflødeskum
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
2 spsk
Cognac
|
|
2 spsk
Flormelis
|
Limesuppe
1 spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
---|---|
1½ dl
Friskpresset limesaft
|
|
1
Galiamelon i små tern
|
|
250 g
Halve blå stenfri vindruer
|
|
300 g
Jordbær i kvarte
|
|
4
Bananer i skiver
|
|
1 dl
Hakkede citronmelisseblade (1 stor potte)
|
450 g
Vaniljeflødeis
|
---|
Pynt
Citronmelisseblade
|
---|
Sådan gør du
Sukkerlage
Cognacflødeskum
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Cognac kan erstattes af pernod eller whisky. Sukkerlage til limesuppe, kan koges dagen før. Alle ingredienserne - undtagen bananer - kan klargøres dagen før og opbevares på køl i fryseposer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17922 kJ / 4284 kcal
Næringsindhold pr. 100g
548 kJ / 131 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 3,2 % | 1 g |
Fedt: | 28 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 67,2 % | 21,6 g |
Alkohol: | 1,6 % |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
