Kold melonsuppe med krebs

30 min
Kold melonsuppe med krebs

Sommerlet forret eller frokostsuppe, som kan stå færdigblandet i køleskabet.

Ingredienser

1 Honningmelon (ca. 1 kg)
3 dl Yoghurt 10%
1 tsk Sambal oelek
½ tsk Groft salt
1 dåse Krebsehaler
½ spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¾ spsk Friskpresset limesaft

Pynt

Klippet purløg

Tilbehør

200 g Groft flute

Sådan gør du

  • Skær melonen i kvarte, fjern kerner og skal. Skær melonkødet i mindre stykker og blend det til en puré. Tilsæt yoghurt, sambal oelek og salt og blend et kort øjeblik. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.
  • Hæld krebsehalerne i en sigte og lad dem dryppe af. Vend dem sammen med limeskal og -saft.
  • Anret suppen i kolde skåle med krebsehaler og purløg. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6002 kJ / 1435 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 24,3 % 4,6 g
Kulhydrat: 53,4 % 10,1 g
Fedt: 22,3 % 1,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kold-melonsuppe-med-krebs/