Koldhævede boller med kefir, kerner og squash
&format=webp)
Lækre saftige koldhævede boller med kefir, kerner og squash. Dejen er hurtigt rørt sammen - og dagen efter bages bollerne direkte fra køleskabet, uden efterhævning. En god fuldkornsbolle til morgenmad, eftermiddagssnack eller til madpakken.
Ingredienser
Koldhævede squashboller
2½ dl
Vand
|
|
---|---|
2½ dl
Kefir eller yoghurt
|
|
10 g
Gær
|
|
150 g
Fuldkornsspeltmel (ca. 2½ dl)
|
|
500 g
Hvedemel (ca. 9 dl)
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Groftrevet grøn squash
|
|
50 g
Græskarkerner
|
Lidt olivenolie - til skål og bord
|
---|
Pynt
4 spsk
Grofthakkede græskarkerner
|
---|
Sådan gør du
Koldhævede squashboller
Bagning af koldhævede boller
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Dejen kan også røres uden en røremaskine, men metoden er lidt anderledes. Kom vand, kefir, gær, fuldkornsmel, salt, squash og kerner i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske – dejen skal være fugtig. Lad dejen hæve på køl natten over. Når ovnen er varm: Dyp 1 spiseske i vand og sæt klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Sæt straks bollerne i ovnen (ellers falder de sammen) og bag dem.
Bollerne kan erstattes revet gulerod, rødbede eller æble sammen med eller i stedet for squash. Græskarkerner kan blandes med eller erstattes af andre typer frø, fx sesam- eller hørfrø.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12218 kJ / 2920 kcal
Næringsindhold pr. 100g
783 kJ / 187 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 13,9 % | 6,4 g |
Fedt: | 19,6 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 66,5 % | 30,6 g |
