Koldskål - laktosefri
20 min
•
&format=webp)
En skøn koldskål til de varme dage. Vores laktosefrie koldskål er lavet med kefir, vaniljesukker og citron. En perfekt kombination. Kefiren har en meget cremet konsistens, hvilket gør den oplagt til en koldskålsopskrift. Koldskålen er smagt til med et lille twist af hindbærfyld og sprøde ristede boghvedekerner. En forfriskende koldskål, når solen står højt på himlen.
Ingredienser
Koldskål
2
Æggeblommer
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 liter
Laktosefri kefir
|
Topping
125 g
Hindbær
|
|
---|---|
1 dl
Ristede hel boghvede
|
|
evt. 4
Spiselige blomster, fx hornvioler
|
Sådan gør du
Koldskål
Topping
Det smager også dejligt med jordbær i koldskålen. Hvis du ikke har ristede boghvedekerner på lager, kan du selv riste dem på en tør pande ved jævn varme i ca. 4-5 min., til de er gyldne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5027 kJ / 1202 kcal
Næringsindhold pr. 100g
387 kJ / 93 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 16,2 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 53,3 % | 12,1 g |
Fedt: | 30,5 % | 3,2 g |
