Koldskålsis

5 timer 15 min
Arbejdstid: 15 min
Fryseegnet
Koldskålsis

Nem is af koldskål og piskefløde. Smag koldskåls-isen til med vanilje, sukker eller citron - og smagen af sol og sommer er i hus!

Ingredienser

1 liter Koldskål
2½ dl Piskefløde
1 Vaniljestang - kornene heraf
½ tsk Citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

  • Rør koldskål, piskefløde, vaniljekorn og citronskal sammen i en skål. Hæld isblandingen i en form (ca. 1½ liter). Frys koldskåls-isen tildækket i ca. 5 timer - rør hver halve time de første 2 timer.

Isen kan også køres på ismaskine – det tager ca. 45 min. Er isen frosset i over 5 timer, så tag den ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time inden servering.

Smag isen til med sukker, vaniljesukker og/eller citronsaft- og skal. Drys isen med knuste kammerjunker og server med jordbær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6612 kJ / 1580 kcal

Næringsindhold pr. 100g

526 kJ / 126 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 10,3 % 3,2 g
Kulhydrat: 27 % 8,4 g
Fedt: 62,7 % 8,9 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/koldskalsis/