Koldskåls-is med sprødt

Koldskåls-is med sprødt

60+ min
Amerikansk inspireret cookieis!

Sådan gør du

  • Pisk æggehvider, sukker og vaniljekorn stift. Vend yoghurt og koldskål heri og hæld ismassen i en form (ca. 1½ liter). Stil isen tildækket i fryseren og frys det i ca. 5 timer - rør ca. hver halve time, de første 2 timer. Vend kammerjunkerne i, når isen er halvfrossen.
Frysetip

Koldskåls-is må ikke genindfryses.

Tips

Isen kan også køres på ismaskine. Er isen frosset i over 5 timer så tag den ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time inden servering. Du kan også udelade kage i isen, eller bruge din yndlingssmåkage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5991 kJ / 1432 kcal

Næringsindhold pr. 100g

464 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 11,8 % 3,2 g
Kulhydrat: 70,1 % 19,2 g
Fedt: 18,1 % 2,3 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Æggehvider
3
Sukker (ca. 2¼ dl)
125 g
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
½
Græsk yoghurt
2½ dl
Koldskål
¾ liter
Kammerjunkere i grove stykker
75 g