Koldskålsis

5 timer 15 min
Arbejdstid: 15 min
Fryseegnet
Koldskålsis

Nem is af koldskål og piskefløde. Smag koldskåls-isen til med vanilje, sukker eller citron - og smagen af sol og sommer er i hus!

Ingredienser

1 liter Koldskål
2½ dl Piskefløde
1 Vaniljestang - kornene heraf
½ tsk Citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

  • Rør koldskål, piskefløde, vaniljekorn og citronskal sammen i en skål. Hæld isblandingen i en form (ca. 1½ liter). Frys koldskåls-isen tildækket i ca. 5 timer - rør hver halve time de første 2 timer.

Isen kan også køres på ismaskine – det tager ca. 45 min. Er isen frosset i over 5 timer, så tag den ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time inden servering.

Smag isen til med sukker, vaniljesukker og/eller citronsaft- og skal. Drys isen med knuste kammerjunker og server med jordbær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6614 kJ / 1581 kcal

Næringsindhold pr. 100g

527 kJ / 126 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 10,3 % 3,2 g
Kulhydrat: 27 % 8,4 g
Fedt: 62,7 % 8,9 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/koldskalsis/