Koldskålsis

Koldskålsis

60+ min
Fryseegnet
Nem is af koldskål og piskefløde. Smag koldskåls-isen til med vanilje, sukker eller citron - og smagen af sol og sommer er i hus!

Sådan gør du

  • Rør koldskål, piskefløde, vaniljekorn og citronskal sammen i en skål. Hæld isblandingen i en form (ca. 1½ liter). Frys koldskåls-isen tildækket i ca. 5 timer - rør hver halve time de første 2 timer.
Velbekomme!
Tips

Isen kan også køres på ismaskine – det tager ca. 45 min. Er isen frosset i over 5 timer, så tag den ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time inden servering.

Variation

Smag isen til med sukker, vaniljesukker og/eller citronsaft- og skal. Drys isen med knuste kammerjunker og server med jordbær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6122 kJ / 1463 kcal

Næringsindhold pr. 100g

487 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 11,7 % 3,4 g
Kulhydrat: 27,2 % 7,8 g
Fedt: 61,1 % 8 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Arla® ØKO koldskål 0,6%
1 liter
2½ dl
Vaniljestang - kornene heraf
1
Citronskal (usprøjtet)
½ tsk