Krabbekløer med aioli-flødeskum
45 min
•
Smovse, smovse.....krabbekløerne smager fantastisk lækkert, især sammen med en god kraftig dip. Og så er det bare hyggeligt at samles om mad, hvor man hver især selv skal gøre lidt at arbejdet.
Ingredienser
Aioli-flødeskum
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
|
1½ tsk
Dijonsennep
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Kogning af krabbekløer
|
4 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1
Citron (usprøjtet) i skiver
|
|
|
5
Stilke fra friske dildkviste
|
|
|
2
Laurbærblade
|
|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
|
1½ spsk
Groft salt
|
|
|
12
Rensede krabbekløer (ca. 1¾ kg)
|
|
16 skiver
Italiensk flute (ca. 150 g)
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Hakkede dildkviste
|
|
|
¼ tsk
Havsalt
|
Tilbehør
|
Citroner (usprøjtede) i både
|
|---|
Sådan gør du
Aioli-flødeskum
Kogning af krabbekløer
Anretning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kan du få fat i hele taskekrabber, er det at foretrække, da du spiser hele dyret og ikke kun dele af det. Men de kan være svære at skaffe. Se på Youtube hvordan du tilbereder de hele krabber.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
196 kJ / 47 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,1 g |
| Protein: | 6,7 g |
| Fedt: | 1,4 g |
| Kulhydrat: | 1,8 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.