Krabbekløer med aioli-flødeskum

45 min
Krabbekløer med aioli-flødeskum

Smovse, smovse.....krabbekløerne smager fantastisk lækkert, især sammen med en god kraftig dip. Og så er det bare hyggeligt at samles om mad, hvor man hver især selv skal gøre lidt at arbejdet.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Aioli-flødeskum

1½ dl Piskefløde
2 Små knuste fed hvidløg
1½ tsk Dijonsennep
1 spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt

Kogning af krabbekløer

4 liter Vand
1 Citron (usprøjtet) i skiver
5 Stilke fra friske dildkviste
2 Laurbærblade
10 Sorte peberkorn
1 tsk Sukker
1½ spsk Groft salt
12 Rensede krabbekløer (ca. 1¾ kg)
16 skiver Italiensk flute (ca. 150 g)
2 spsk Hakkede dildkviste
¼ tsk Havsalt

Tilbehør

Citroner (usprøjtede) i både

Sådan gør du

Aioli-flødeskum

  • Bland fløden med hvidløg, sennep, citronsaft og salt.
  • Pisk fløden til et let skum og stil det tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til - det må gerne smage godt af hvidløg.

Kogning af krabbekløer

  • Bring vand tilsat citron, dild og krydderier i kog i en stor gryde.
  • Kom krabbekløerne i kogelagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Hæld lagen fra krabbekløerne og lad dem køle lidt af.
  • Bank på skallerne, fx med en hammer, så skallerne revner, men ikke går alt for meget i stykker.

Anretning

  • Rist fluteskiverne og drys dem med dild og salt.
  • Anret de lune eller kolde krabbekløer på en bund af dildkviste og server dem med aioli-flødeskum og ristede fluteskiver.
  • Brug evt. hummergafler eller lignende til at få krabbekødet ud af kløerne.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Kan du få fat i hele taskekrabber, er det at foretrække, da du spiser hele dyret og ikke kun dele af det. Men de kan være svære at skaffe. Se på Youtube hvordan du tilbereder de hele krabber.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

196 kJ / 47 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 0,1 g
Protein: 6,7 g
Fedt: 1,4 g
Kulhydrat: 1,8 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/krabbekloer-med-aioli-flodeskum/