Kronhjortemørbrad og kartoffelpakker

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

1 timer

Med den lækre, nordisk-inspirerede opskrift på kronhjortemørbrad og kartoffelpakker er du sikret en lækker hovedret til festen.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 7 optøede, frosne kronhjortemørbrader (ca. 350 g)
  • 50 g smør
  • 1 dl vand
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelpakker

  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk knuste enebær
  • 2½ spsk friske timianblade
  • 2 tsk groft salt
  • 1¾ kg skrællede små kartofler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør 1 portion bagte løg - se link

  • 500 g haricots verts

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Afpuds mørbraderne for sener og hinder. Tør kødet. Del smørret i 7 portioner og gyldn en portion smør i en stegegryde. Brun én mørbrad i ca. 1 min. og tag den op. Brun de 6 andre på samme måde. Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt vand, salt og peber. Steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - vend det af og til. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 58°. Tag mørbraderne op og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min. Kog evt. stegeskyen og sky fra kødet ind til der er ca. ½ liter. Smag skyen til og si den evt.

Kartoffelpakker

Rør smør, enebær, timian og salt sammen. Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Vend det rørte smør i. Klip 24 stykker bagepapir (a ca. 21 x 30 cm). Fordel kartoflerne på papirstykkerne. Luk papiret tæt om kartoflerne. Læg pakkerne på ovnens rist og bag dem nederst i ovnen. (Sæt en plade løg øverst i ovnen de sidste 15 min. af bagetiden). Bag de sidste kartoffelpakker og løg, evt. før anden servering.

Genvej

Kartoffelpakkerne kan gøres klar til bagning dagen før.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 250°.

Drikkevarer

Rødvin - en rioja reserva eller en god bourgogne, fx volnay eller pommard.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 28560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 77,2 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Til denne luksusret skal serveres en god vin på nebbiolo-druen, fx en barolo eller en barbaresco Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til vildt