Chokoladekage med chokolademarengs
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 30 min
•

En rigtig chokoladebombe, hvor det inderste af kagen er næsten flydende. Server med iskoldt flødeskum - mums!
Ingredienser
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
2
Æg
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
40 g
Kakaopulver (ca. 1 dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
100 g
Grofthakket mørk chokolade
|
10 g
Blødt smør
|
|
---|---|
1 spsk
Rasp
|
Chokolademarengs
75 g
Finthakket mørk chokolade
|
|
---|---|
3
Æggehvider
|
|
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
Tilbehør
½ liter
Iskoldt piskefløde - pisket til et let skum
|
---|
Sådan gør du
Chokolademarengs
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Chokoladekagen er meget løs, dvs. at det inderste er næsten flydende. Foretrækker du kagen mere fast, skal du forbage kagen 5-10 min. længere. Drys sukker på dit kagefad, så slipper kagen lettere ved serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
26034 kJ / 6222 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1619 kJ / 387 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 4,2 % | 4 g |
Fedt: | 54,4 % | 23,8 g |
Kulhydrat: | 41,4 % | 39,4 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
