Kvæde-tomat kompot
2 timer 10 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
&format=webp)
En sød kompot af æbler og kvæder - smager dejligt til ost eller i lagkage. Kan også bruges som værtindegave.
Ingredienser
2
Modne kvæder
|
|
---|---|
2
Tomater i mindre tern
|
|
150 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
4 dl
Vand
|
|
1
Flækket vaniljestang
|
|
1½ tsk
Friskpresset citronsaft
|
Sådan gør du
Kvæde-tomat kompot
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kompotten smager godt som fyld i en lagkage, tilbehør til ost, is eller vendt i flødeskum.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
325 kJ / 78 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,9 g |
Protein: | 0,3 g |
Fedt: | 0,1 g |
Kulhydrat: | 18,6 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
