Kvæde-tomat kompot

2 timer 10 min
Arbejdstid: 25 min
Kvæde-tomat kompot

En sød kompot af æbler og kvæder - smager dejligt til ost eller i lagkage. Kan også bruges som værtindegave.

Ingredienser

2 Modne kvæder
2 Tomater i mindre tern
150 g Sukker (ca. 2 dl)
4 dl Vand
1 Flækket vaniljestang
1½ tsk Friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Kvæde-tomat kompot

  • Skræl kvæderne. Del dem i kvarte og fjern kernehus, stilk og blomst.
  • Skær kvæderne i små tern. Kom dem i en gryde sammen med tomat, vand, sukker og vaniljestang.
  • Kog kvæderne ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Kompotten skal være mørkerød.
  • Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme ca. 15 min. til den er sirupsagtig - rør af og til.
  • Tilsæt citronsaft og smag til.
  • Kom kompotten på rene atamonskyllede syltetøjsglas.
  • Klip et lille stykke stof og bind en stor rund om.
  • Sæt en lille label på med indhold og holdbarhed.
  • Holdbarhed: uåbnet 1 år. Stil kompotten mørk og koldt.

Kompotten smager godt som fyld i en lagkage, tilbehør til ost, is eller vendt i flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3596 kJ / 859 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 1,3 % 0,3 g
Kulhydrat: 98,1 % 18,7 g
Fedt: 0,6 % 0,1 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kvade-tomat-kompot/