Kvarkkage med blommekompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Kvarkfromage på sprød kagebund med blommekompot eller frisk frugt er en skøn dessert at servere for gæster.

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Kagebund

  • 75 g fintknuste tvebakker
  • 25 g smuttede grofthakkede mandler
  • 2 spsk brun farin
  • 75 g smør

Kvarkfromage

Tilbehør:

  • blommekompot eller anden frugtgrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kagebund

Bland tvebakker, mandler og farin sammen. Smelt smørret og vend det i farinblandingen. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad og kom farinblandingen heri. Pres den godt sammen til en fast bund. Stil bunden tildækket i køleskabet.

Kvarkfromage

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn godt sammen. Rør Kvark og appelsinskal i. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggehvider og fløden stiv hver for sig. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med appelsinsaft og hæld den i fromageblandingen under omrøring. Vend stiftpiskede æggehvider og flødeskum i. Lad blandingen stå koldt til den er letstivnet, og man kan trække striber i overfladen med en dejskraber. Fordel fromagen over kagebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: