Kvarkkage med citron
60+ min

Kvarkkage med citron

Kvarkkage med citron er det perfekte match til kaffebordet. Mandlernes runde smag og citronens skarpe kant komplimenterer hinanden perfekt!
Fryseegnet
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kvarkkage med citron

Kvarkkage med citron er det perfekte match til kaffebordet. Mandlernes runde smag og citronens skarpe kant komplimenterer hinanden perfekt!

Antal portioner
  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 10 hakkede mandler
  • 4 spsk hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%

Fremgangsmåde:

Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør. Rør smør og sukker godt. Kom æggene i, et ad gangen, og rør dejen godt ind imellem. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med de øvrige ingredienser. Hæld dejen i springformen og bag kagen nederst i ovnen.

Tips

Kagen kan tilsættes korender, rosiner, sukat og cocktailbær i stedet for mandler og chokolade.

Du kan lave 16 muffins af dejen - kom ca. ½ dl dej i hver muffinsform og bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. ved 175°.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

De kan fryses som muffins - lad kagerne tø på køkkenbordet et par timer - lun dem evt. 5 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 39 %
Print