Kvarkkage med citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Kvarkkage med citron er det perfekte match til kaffebordet. Mandlernes runde smag og citronens skarpe kant komplimenterer hinanden perfekt!

Ingredienser

Antal portioner

  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 10 hakkede mandler
  • 4 spsk hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%

Sådan gør du

Sådan gør du

Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør. Rør smør og sukker godt. Kom æggene i, et ad gangen, og rør dejen godt ind imellem. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med de øvrige ingredienser. Hæld dejen i springformen og bag kagen nederst i ovnen.

Tips

Kagen kan tilsættes korender, rosiner, sukat og cocktailbær i stedet for mandler og chokolade.

Du kan lave 16 muffins af dejen - kom ca. ½ dl dej i hver muffinsform og bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. ved 175°.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetips

De kan fryses som muffins - lad kagerne tø på køkkenbordet et par timer - lun dem evt. 5 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: