Kvarkmuffins med mandler og frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Disse muffins er ikke kage, men søde boller lavet af gærdej med tørret frugt.

Ingredienser

1 muffin pr. person

Opskriften gælder for 24 personer

  • 100 g grofthakkede tørrede abrikoser
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 2 spsk akaciehonning
  • 25 g smør - smeltet

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun vandet, hæld det i en stor skål og rør kvark og gær ud heri. Kom salt, honning og hvedemel i - dejen skal være meget klistret. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Bland abrikoser og mandler sammen med honning og vend fyldet i dejen.

Pensl 24 muffinsforme (af metal eller silicone) med det smeltede smør og sæt formene på en bageplade. Dyp 2 spiseskeer i koldt vand og sæt dejen i formene (ca. ¾ dl i hver). Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg og bag de 24 kvarkmuffins midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 18 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: