Kvarkmuffins med mandler og frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Disse muffins er ikke kage, men søde boller lavet af gærdej med tørret frugt.

Ingredienser

1 muffin pr. person

Opskriften gælder for 24 personer

  • 100 g grofthakkede tørrede abrikoser
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 2 spsk akaciehonning
  • 25 g smør - smeltet

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun vandet, hæld det i en stor skål og rør kvark og gær ud heri. Kom salt, honning og hvedemel i - dejen skal være meget klistret. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Bland abrikoser og mandler sammen med honning og vend fyldet i dejen.

Pensl 24 muffinsforme (af metal eller silicone) med det smeltede smør og sæt formene på en bageplade. Dyp 2 spiseskeer i koldt vand og sæt dejen i formene (ca. ¾ dl i hver). Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg og bag de 24 kvarkmuffins midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: