Helstegt kylling i ovn
&format=webp)
Uhm! Kyllingesteg. En hel kylling i ovn bliver ekstra saftig og lækker med fyld af persille, citron og hvidløg. Helstegt kylling i ovn er en dejlig ret, som man aldrig bliver træt af. Skønt tilbehør der består af bagte rodfrugter og en herlig sovs. Så bliver det ikke meget bedre.

Ingredienser
Kylling
1 Kylling (ca. 1400 g) | |
---|---|
8 Små fed hvidløg med skal | |
2 dl Kogende vand | |
½ tsk Groft salt | |
10 stilke Bredbladet persille | |
Skallen fra 1 Citron (usprøjtet) - kun det gule | |
10 g Smør - smeltet | |
2 tsk Friskpresset citronsaft | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
2 dl Vand |
Bagte rodfrugter
600 g Skrubbede kartofler i grove stykker | |
---|---|
400 g Rødbeder i grove stykker | |
3 Persillerødder i grove stykker (ca. 400 g) | |
1 Sød kartoffel i grove stykker (ca. 200 g) | |
10 g Smør - smeltet | |
1½ tsk Groft salt |
Sauce
¼ liter Madlavningsfløde | |
---|---|
2 spsk Saucejævner | |
¼ tsk Groft salt | |
Evt. kulør |
Pynt
Bredbladet persille |
---|
Sådan gør du
Kylling
Bagte rodfrugter
Sauce
Du kan godt hælde skyen fra kyllingen 5-7 minutter før den er færdig, så du kan lave saucen mens kyllingen steger færdig.
Forår og sommer kan du fx servere en fyldig spidskålssalat til kyllingen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10334 kJ / 2470 kcal
Næringsindhold pr. 100g
343 kJ / 82 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 20,8 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 44,3 % | 8,9 g |
Fedt: | 34,9 % | 3,2 g |
Vi respekterer dit nej til cookies.
Du kan ændre dine indstillinger på knappen herunder.
Vi kan desværre ikke vise dig elementer som for eksempel videoer, spil og konkurrencer, fordi cookies er nødvendige for at give dig den fulde brugeroplevelse på arla.dk.
Hvis du vil have den fulde oplevelse, skal du acceptere nedenstående cookies, så siden kan fungere korrekt.