Helstegt kylling i ovn
2 timer 20 min
•
Arbejdstid: 50 min
•
Uhm! Kyllingesteg. En hel kylling i ovn bliver ekstra saftig og lækker med fyld af persille, citron og hvidløg. Helstegt kylling i ovn er en dejlig ret, som man aldrig bliver træt af. Skønt tilbehør der består af bagte rodfrugter og en herlig sovs. Så bliver det ikke meget bedre.
Ingredienser
Kylling
|
1
Kylling (ca. 1400 g)
|
|
|---|---|
|
8
Små fed hvidløg med skal
|
|
|
2 dl
Kogende vand
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
10 stilke
Bredbladet persille
|
|
|
skallen fra 1
Citron (usprøjtet) - kun det gule
|
|
|
10 g
Smør - smeltet
|
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
2 dl
Vand
|
Bagte rodfrugter
|
600 g
Skrubbede kartofler i grove stykker
|
|
|---|---|
|
400 g
Rødbeder i grove stykker
|
|
|
3
Persillerødder i grove stykker (ca. 400 g)
|
|
|
1
Sød kartoffel i grove stykker (ca. 200 g)
|
|
|
10 g
Smør - smeltet
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Sauce
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Saucejævner
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Evt. kulør
|
Pynt
|
Bredbladet persille
|
|---|
Sådan gør du
Kylling
Bagte rodfrugter
Sauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan godt hælde skyen fra kyllingen 5-7 minutter før den er færdig, så du kan lave saucen mens kyllingen steger færdig.
Forår og sommer kan du fx servere en fyldig spidskålssalat til kyllingen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
341 kJ / 82 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g |
| Protein: | 4,2 g |
| Fedt: | 3,2 g |
| Kulhydrat: | 8,9 g |