Kylling med rødbederis og peberrodsfraiche

35 min
Kylling med rødbederis og peberrodsfraiche

Super flotte ris der får farve af rødbede....godt for øjet og for smagsløgene.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-med-rodbederis-og-peberrodsfraiche/

Ingredienser

4 personer

Rødbederis

15 g Smør
300 g Groftrevne rødbeder
240 g Brune ris, parboiled
3¾ dl Grøntsagsbouillon
½ tsk Groft salt

Peberrodsfraiche

2 dl Fraiche
1½ tsk Flydende honning
1 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
2 spsk Fintrevet frisk peberrod
10 g Smør
4 Kyllingefileter (ca. 400 g)
¼ tsk Groft salt

Salat

2 Æbler i tynde både, fx elstar (ca. 200 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
100 g Rensede babysalatblade
Citroner (usprøjtede) i både

Sådan gør du

Rødbederis

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbederne i ca. ½ min. Tilsæt ris, bouillon og salt og rør godt rundt. Kog rødbederisene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min.

Peberrodsfraiche

  • Vend fraichen sammen med honning, citronsaft, salt og peberrod. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Drys med salt.

Salat

  • Vend æblebådene med citronsaft og anret dem sammen med babysalat og citronbåde. Server salaten til rødbederis, stegte kyllingefileter og peberrodsfraiche.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8092 kJ / 1934 kcal

Næringsindhold pr. 100g

428 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 25,8 % 6,5 g
Kulhydrat: 52,7 % 13,3 g
Fedt: 21,5 % 2,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.