Kylling med rødbederis og peberrodsfraiche

Kylling med rødbederis og peberrodsfraiche

35 min
Super flotte ris der får farve af rødbede....godt for øjet og for smagsløgene.

Sådan gør du

Rødbederis
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbederne i ca. ½ min. Tilsæt ris, bouillon og salt og rør godt rundt. Kog rødbederisene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min.
Peberrodsfraiche
  • Vend fraichen sammen med honning, citronsaft, salt og peberrod. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Drys med salt.
Salat
  • Vend æblebådene med citronsaft og anret dem sammen med babysalat og citronbåde. Server salaten til rødbederis, stegte kyllingefileter og peberrodsfraiche.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8719 kJ / 2084 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 27,5 % 7,1 g
Kulhydrat: 47,9 % 12,3 g
Fedt: 24,6 % 2,9 g

Ingredienser

Rødbederis
Smør
15 g
Groftrevne rødbeder
300 g
Brune ris, parboiled
240 g
Grøntsagsbouillon
3¾ dl
Groft salt
½ tsk
Peberrodsfraiche
2 dl
Flydende honning
1½ tsk
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Fintrevet frisk peberrod
2 spsk
Smør
10 g
Kyllingefileter (ca. 500 g)
4
Groft salt
¼ tsk
Salat
Æbler i tynde både, fx elstar (ca. 200 g)
2
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Rensede blandede babysalatblade
100 g
Citroner (usprøjtede) i både