Kylling med rødbederis og peberrodsfraiche

Kylling med rødbederis og peberrodsfraiche

35 min
Super flotte ris der får farve af rødbede....godt for øjet og for smagsløgene.

Sådan gør du

Rødbederis
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbederne i ca. ½ min. Tilsæt ris, bouillon og salt og rør godt rundt. Kog rødbederisene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min.
Peberrodsfraiche
  • Vend fraichen sammen med honning, citronsaft, salt og peberrod. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Drys med salt.
Salat
  • Vend æblebådene med citronsaft og anret dem sammen med babysalat og citronbåde. Server salaten til rødbederis, stegte kyllingefileter og peberrodsfraiche.
Energiindhold for hele retten:

8578 kJ / 2050 kcal

Næringsindhold pr. 100g

431 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 28,5 % 7,2 g
Kulhydrat: 49,7 % 12,6 g
Fedt: 21,8 % 2,5 g

Ingredienser

Rødbederis
15 g Smør
300 g Groftrevne rødbeder
240 g Brune ris, parboiled
3¾ dl Grøntsagsbouillon
½ tsk Groft salt
Peberrodsfraiche
2 dl Fraiche
1½ tsk Flydende honning
1 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
2 spsk Fintrevet frisk peberrod
10 g Smør
4 Kyllingefileter (ca. 500 g)
¼ tsk Groft salt
Salat
2 Æbler i tynde både, fx elstar (ca. 200 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
100 g Rensede babysalatblade
Citroner (usprøjtede) i både