Kylling med rygeostcreme
45 min

Kylling med rygeostcreme

Den klassiske sommersalat er her lavet til en hovedret med lun kylling.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling med rygeostcreme

Den klassiske sommersalat er her lavet til en hovedret med lun kylling.

Antal portioner

Rygeostcreme

Kogt kylling

  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 kyllingefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Radisesalat

  • 1 dl ufarvet lagereddike
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 2 agurker
  • 250 g cherrytomater i kvarte
  • 150 g radiser i skiver

Pynt

  • purløg

Hertil

  • 300 g landbrød

Fremgangsmåde:

Rygeostcreme

Pisk rygeost og vand sammen. Vend fraiche i sammen med purløg, salt og peber. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kogt kylling

Bring vand og salt i kog i en gryde. Kom kyllingefileterne i og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag kødet op, drys med salt og peber og hold det varmt.

Radisesalat

Bring imens eddike, sukker og salt i kog i en lille gryde. Hæld den varme lage i en skål og stil den tildækket i køleskabet i ca. 10 min. Flæk agurkerne og skrab kernerne ud. Skær agurkerne i skiver og vend dem i lagen sammen med tomater og radiser.

Ved serveringen

Fordel radisesalaten i dybe tallerkener og læg et stykke lunt kylling ovenpå. Kom lidt rygeostcreme på kyllingen og pynt med purløg. Server resten af cremen i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Her vil en rigtig god hvidvin på riesling-druen være bedst, gerne en grand cru fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling