Kylling med shiitakesvampe

Kylling med shiitakesvampe

45 min
Denne ret er god både til hverdag og som weekendmad: Kylling, skinke og lækre svampe.

Sådan gør du

Kylling
  • Del spegeskinken i 4 portioner og fold hver portion om et stykke kyllingebryst. Luk evt. med tandstikkere.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved jævn varme ca. 6 min. på hver side. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket.
Svampe
  • Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits svampe og bladselleri ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend hele tiden i svampeblandingen. Tag den af varmen, tilsæt salt og peber og smag til.
  • Kom saucen i en tykbundet gryde og bring i kog under omrøring.
Mere inspiration

Hel kylling på grill - en af familiens favoritter.

Kylling på grill
60+ min
Kylling på grill
(4)
Velbekomme!
Tip

Du kan erstatte kyllingebryst med 6-8 stykker perlehønebryst (ca. 475 g). Steg perlehønekødet ca. 5 min. på hver side.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11017 kJ / 2633 kcal

Næringsindhold pr. 100g

538 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 26,4 % 8,3 g
Kulhydrat: 44,3 % 14 g
Fedt: 29,3 % 4,3 g

Ingredienser

Kylling
Spegeskinke i tynde skiver
50 g
Kyllingefileter (ca. 525 g)
4
Smør
25 g
Svampe
Smør
25 g
Shiitakesvampe uden stok - delt i kvarte
100 g
Markchampignoner i halve
250 g
Bladselleri i skrå skiver (ca. 250 g)
7 stilke
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Basmatiris - koges
320 g