Kyllingefad og ingefærkrydret linsemos

1 time
Kyllingefad og ingefærkrydret linsemos

Kyllingefadet passer sig selv i ovnen. Imens kan du lave den krydrede linsemos. Server den med topping af hytteost - et spændende tilbehør som de fleste børn og voksne kan lide.

Ingredienser

Kyllingefad

6 Rensede kyllingeoverlår (ca. 900 g)
4 Rødløg i halve (ca. 450 g)
2 tsk Rapsolie
1 tsk Groft salt

Linsemos

300 g Skyllede tørrede røde linser
½ liter Vand
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 Stort hakket fed hvidløg
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 spsk Sojasauce
2 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
200 g Hytteost
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)

Kyllingefad, fortsat

100 g Rensede og ribbede grønkålsblade eller flower sprouts
1 liter Kogende vand

Pynt

Fintrevet limeskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Kyllingefad

  • Læg kyllingelår og løg i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og dryp olie på. Drys med salt og bag lår og løg midt i ovnen i ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Linsemos

  • Bring linser og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til. Tilsæt ingefær, hvidløg, chili. sojasauce, limesaft og salt. Varm linsemosen igennem under omrøring og smag til.
  • Bland hytteost og limeskal. Kom linsemosen i en skål, lige inden serveringen, og læg den limekrydrede hytteost på toppen,

Kyllingefad, fortsat

  • Kom kålbladene i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 1 min. og hæld vandet fra. Tag ca. ½ dl sky fra kyllingefadet og vend kålen med skyen. Anret kålen i fadet med kyllingelår og løg og server sammen med den ingefærkrydrede linsemos.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14049 kJ / 3358 kcal

Næringsindhold pr. 100g

393 kJ / 94 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 41,5 % 9,6 g
Kulhydrat: 24,4 % 5,6 g
Fedt: 34,1 % 3,6 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingefad-og-ingefarkrydret-linsemos/