Kyllingefad og ingefærkrydret linsemos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

1 timer

Kyllingefadet passer sig selv i ovnen. Imens kan du lave den krydrede linsemos. Server den med topping af hytteost - et spændende tilbehør som de fleste børn og voksne kan lide.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kyllingefad

  • 6 rensede kyllingeoverlår (ca. 900 g)
  • 4 rødløg i halve (ca. 450 g)
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt

Linsemos

  • 300 g skyllede røde linser
  • ½ liter vand
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 stort hakket fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt

Kyllingefad, fortsat

  • 100 g rensede og ribbede grønkålsblade eller flower sprouts
  • 1 liter kogende vand

Pynt

  • fintrevet limeskal (usprøjtet)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kyllingefad

Læg kyllingelår og løg i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og dryp olie på. Drys med salt og bag lår og løg midt i ovnen.

Linsemos

Bring linser og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til. Tilsæt ingefær, hvidløg, chili. sojasauce, limesaft og salt. Varm linsemosen igennem under omrøring og smag til.

Bland hytteost og limeskal. Kom linsemosen i en skål, lige inden serveringen, og læg den limekrydrede hytteost på toppen,

Kyllingefad, fortsat

Kom kålbladene i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 1 min. og hæld vandet fra. Tag ca. ½ dl sky fra kyllingefadet og vend kålen med skyen. Anret kålen i fadet med kyllingelår og løg og server sammen med den ingefærkrydrede linsemos.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag