Kyllingefad og ingefærkrydret linsemos

Kyllingefad og ingefærkrydret linsemos

1 time
Kyllingefadet passer sig selv i ovnen. Imens kan du lave den krydrede linsemos. Server den med topping af hytteost - et spændende tilbehør som de fleste børn og voksne kan lide.

Sådan gør du

Kyllingefad
  • Læg kyllingelår og løg i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og dryp olie på. Drys med salt og bag lår og løg midt i ovnen.
Linsemos
  • Bring linser og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til. Tilsæt ingefær, hvidløg, chili. sojasauce, limesaft og salt. Varm linsemosen igennem under omrøring og smag til.
  • Bland hytteost og limeskal. Kom linsemosen i en skål, lige inden serveringen, og læg den limekrydrede hytteost på toppen,
Kyllingefad, fortsat
  • Kom kålbladene i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 1 min. og hæld vandet fra. Tag ca. ½ dl sky fra kyllingefadet og vend kålen med skyen. Anret kålen i fadet med kyllingelår og løg og server sammen med den ingefærkrydrede linsemos.
Bagetid
  • Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9229 kJ / 2206 kcal

Næringsindhold pr. 100g

258 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 42,7 % 6,5 g
Kulhydrat: 17 % 2,6 g
Fedt: 40,3 % 2,8 g

Ingredienser

Kyllingefad
Rensede kyllingeoverlår (ca. 900 g)
6
Rødløg i halve (ca. 450 g)
4
Rapsolie
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Linsemos
Skyllede tørrede røde linser
300 g
Vand
½ liter
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Stort hakket fed hvidløg
1
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Sojasauce
2 spsk
Friskpresset limesaft
2 spsk
Groft salt
1 tsk
200 g
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Kyllingefad, fortsat
Rensede og ribbede grønkålsblade eller flower sprouts
100 g
Kogende vand
1 liter
Pynt
Fintrevet limeskal (usprøjtet)