Kyllingegryde med dadler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

45 min

En rustik gryderet med sur-sødlig smag, hvor tilbehøret kan varieres.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kyllingeinderfileter eller kyllingelårfilet
  • 6 dadler
  • 5 skalotteløg i halve
  • 10 g smør
  • 3 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%
  • 1 tsk kinesisk sojasauce
  • 1 hønsebouillon-terning
  • 1½ spsk mørk balsamicoeddike
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 320 g kogte grønne linser, fx fra Puy (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kyllingeinderfileterne i halve. Del dadlerne i halve og fjern stenen. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kylling og løg i ca. 2 min. Tilsæt fløde, soja, bouillon og balsamicoeddike. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt dadler, persille, salt og peber og kog i yderligere ca. 1 min. Server straks med linser til.

Tip

I stedet for linser kan du servere ris eller pasta til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Primitivo Puglia, Italien

En blød, sødmefuld rødvin på druen primitivo vil fungere super til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling