Kyllingegryde med dadler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

45 min

En rustik gryderet med sur-sødlig smag, hvor tilbehøret kan varieres.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kyllingeinderfileter eller kyllingelårfilet
  • 6 dadler
  • 5 skalotteløg i halve
  • 10 g smør
  • 3 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%
  • 1 tsk kinesisk sojasauce
  • 1 hønsebouillon-terning
  • 1½ spsk mørk balsamicoeddike
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 320 g kogte grønne linser, fx fra Puy (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kyllingeinderfileterne i halve. Del dadlerne i halve og fjern stenen. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kylling og løg i ca. 2 min. Tilsæt fløde, soja, bouillon og balsamicoeddike. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt dadler, persille, salt og peber og kog i yderligere ca. 1 min. Server straks med linser til.

Tip

I stedet for linser kan du servere ris eller pasta til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Primitivo Puglia, Italien

En blød, sødmefuld rødvin på druen primitivo vil fungere super til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling