Kyllingelår og grøntsager

Kyllingelår og grøntsager

1 time
Kyllingelår og grøntsager i ovn er en dejlig nem og meget velsmagende ret. Den er lidt som en one pot (bortset fra at pot betyder gryde) bare i ovnen. Alt samlet i ét - det er nemt og overskueligt, de forskellige ingredienser supplerer hinandens smag godt og endelig - ikke meget opvask bagefter. Kyllingelår og grøntsager i ovn er en ret, der egner sig godt til familien på en hverdag, men som også sagtens kan serveres for en lidt større flok gæster til en gang uformel hygge.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingelar-og-grontsager-i-ovn/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kylling og grøntsager
  • Hak 2 af hvidløgsfeddene fint og skær resten i tykke skiver.
  • Rør yoghurt, soltørrede tomater, hakket hvidløg og salt sammen og kom det i en frysepose.
  • Fjern skindene fra kyllingelårene og kom lårene i posen.
  • Vend godt rundt og læg kyllingelårene i ovnens bradepande (evt. med bagepapir).
  • Hæld overskydende yoghurt hen over kyllingelårene.
  • Fordel kartoflerne i bradepanden og bag det midt i ovnen i ca. 20 min.
  • Tag bradepanden ud, fordel rødløg, squash, peberfrugt, tomater, hvidløgsskiver og timaiankviste.
  • Dryp hele retten med olie og drys med salt og peber.
  • Bag kylling og grøntsager færdig midt i ovnen. Server i bradepanden.

Dette er en ret, som egner sig godt til at lave til mange. Du kan bage kyllingelår og grøntsager ved 225° - varmluft i 3 lag, så der er til ca. 12 personer. Du skal regne med ca. 1 times bagetid, hvis ovnen er fyldt helt op.

Du kan lade skindene sidde på kyllingelårene, hvis I er mere til det.

Energiindhold for hele retten:

8988 kJ / 2148 kcal

Næringsindhold pr. 100g

292 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 27 % 4,6 g
Kulhydrat: 43 % 7,4 g
Fedt: 30 % 2,4 g
Mere inspiration

Her er en helt klassisk one pot med kylling.

Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

10 Store pillede fed hvidløg
3 dl Græsk yoghurt
100 g Meget finthakkede soltørrede tomater i olie
½ tsk Groft salt
6 Rensede kyllingeoverlår uden rygben (ca. 1200 g)
750 g Skrubbede hele, små kartofler
6 Rødløg i halve eller kvarte (ca. 450 g)
2 Squash i store tern
2 Peberfrugter i store tern
250 g Cherrytomater
20 stilke Frisk timian
3 spsk Olie fra de soltørrede tomater
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Frisk timian