Kyllingesalat med mælkebøtte

45 min
Kyllingesalat med mælkebøtte

Brug ukrudtet fra haven som grønt i en kyllingesalat med mælkebøtte. Det er både lækkert og sjovt.

Ingredienser

Dressing

2 Æggeblommer
1 Lille knust fed hvidløg
1½ tsk Dijonsennep
1 spsk Friskpresset limesaft
¼ tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde
2 Slanke agurker i mindre stykker (ca. 500 g)
1 liter Rensede mælkebøtteblade (ca. 35 g)
1 liter Renset hjertesalat (ca. 100 g)
4 dl Kamut - forkogte hvedekerner - koges
4 Stegte kyllingefileter i mindre stykker
150 g Hårdtristet landbrød i tern

Pynt

Kronblade af mælkebøtter

Sådan gør du

Dressing

  • Pisk æggeblommer, hvidløg, sennep, limesaft og salt godt sammen. Vend det i fløden og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
  • Bland agurk, mælkebøtteblade og hjertesalat i et stort fladt fad. Fordel herpå de afkølede kamutkerner og kylling. Hæld dressingen over salaten og afslut med sprøde brødstykker og kronblade fra mælkebøtterne.
  • I stedet for mælkebøtteblade kan du bruge rucolasalatblade.

Rist brødet på brødrister eller under ovnens grill.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11928 kJ / 2851 kcal

Næringsindhold pr. 100g

611 kJ / 146 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,8 % 10,3 g
Kulhydrat: 49,5 % 17,8 g
Fedt: 21,7 % 3,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingesalat-med-malkebotte/