Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips

2 timer 40 min
Arbejdstid: 1 time
Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips

Super lækker sandwich, fuld af gode sager. Og så kan du lave det meste klar i forvejen, så der er ro på hvis I skal afsted på picnic.

  • Arla
  • Opskrifter
  • Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips

Ingredienser

Cæsarmayo

1 dl Madlavningsfløde
1 Lille knust fed hvidløg
2 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Neutral olie, fx rapsolie

Syltede rødløg

10 g Smør
2 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
1 dl Hvid balsamicoeddike
1 tsk Rørsukker
½ tsk Groft salt

Marineret kylling

3 Kyllingefileter (ca. 300 g)
2 tsk Rapsolie
2 tsk Worcestershiresauce
1½ spsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sprøde ostechips

100 g Revet cheddar- og maasdammerost
4 Gode sandwichboller, fx ciabatta
4 Blade af romainesalat
8 skiver Stegt bacon
100 g Artiskokhjerter i olie - i mundrette bidder

Sådan gør du

Cæsarmayo

  • Kom fløden i et blenderglas sammen med hvidløg, citronsaft, salt og peber. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
  • Tilsæt derefter, mens blenderen kører, olien i en tynd stråle.
  • Stil mayonnaisen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Syltede rødløg

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt eddike, sukker og salt og kog løgene ved jævn varme i 5-7 min. eller til eddiken er næsten fordampet.
  • Lad løgene køle af og tag dem op af lagen.

Marineret kylling

  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme.
  • Vend kyllingefileterne med olie og grill dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
  • Tag kyllingekødet op, lad det køle lidt af og flå det fra hinanden med 2 gafler.
  • Bland kødet med worchestershiresauce, olie, salt og peber og lad det trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time - gerne til dagen efter.

Sprøde ostechips

  • Fordel osten i et tyndt lag på en plade med bagepapir.
  • Bag osten midt i ovnen ca. 6-7 min. ved 175° - traditionel ovn - osten skal være gylden men ikke brændt.
  • Løft bagepapiret med den sprøde ost over på en bagerist og køl af.
  • Knæk osten i mundrette chips.
  • Flæk bollerne og rist dem på begge sider (lad bollerne køle af hvis de skal pakkes ned til picnic).
  • Smør bollerne med cæsarmayo og læg dem sammen om salatblade, bacon, marineret kylling, artiskokhjerter og syltede rødløg.
  • Server de sprøde ostechips til sandwichene.

Cæsarmayo, syltede løg, marineret kyllingekød og ostechips kan laves dagen før. Kom chipsene i en tætsluttende box og stil det hele tildækket i køleskabet. Der er overskud af mayonnaise, men det er svært at lave en mindre portion - mayonnaisen kan holde sig i køleskabet 3-4 dage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11596 kJ / 2772 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 25,8 % 6,7 g
Fedt: 50 % 5,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingesandwich-med-casarmayo-syltede-rodlog-og-sprode-ostechips/