Kyllingesandwich og grillede hokkaidostave

Kyllingesandwich og grillede hokkaidostave

45 min
"Burger" med hytteost, chorizo og kylling serveret med græskar-fritter.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 250°.

Hokkaidostave
  • Halver de 2 hokkaidoer og fjern kernerne. Skræl græskarrene og skær dem i stave. Bland hokkaidostavene med olie, citronsaft, hvidløg og peber. Fordel græskarstavene på en bageplade beklædt med alufolie og bag dem midt i ovnen. Grill derefter hokkaidostavene, stadig midt i ovnen, til de er gyldne. Drys med salt.
  • Rist chorizoen i en pande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. Lad pølseskiverne dryppe af på fedtsugende papir. Tør panden af. Lad smørret blive gyldent i panden og steg kyllingekødet ved jævn varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys med salt og peber, tag kødet af panden og hold det varmt.
  • Vend hytteost og sennep sammen og smag til. Smør bollerne med hytteosten og læg dem sammen om salat, kylling, chorizo og syltet agurk.
Tip
  • I stedet for hokkaidogræskar kan man bruge 800 g skrællede søde kartofler.
Grill
  • Ca. 15 min.
Energiindhold for hele retten:

6890 kJ / 1647 kcal

Næringsindhold pr. 100g

386 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 30,8 % 7 g
Kulhydrat: 38,3 % 8,7 g
Fedt: 30,9 % 3,2 g

Ingredienser

Grillede hokkaidostave
2 Hokkaido græskar (ca. 1½ kg)
1½ spsk Olivenolie
1 spsk Friskpresset friskpresset citronsaft
3 Små knuste fed hvidløg
Friskkværnet peber
1½ tsk Groft salt
50 g Chorizopølse i tynde skiver
10 g Smør
275 g Kyllingeinderfileter
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Hytteost
1 spsk Mild, grov sennep
4 Flækkede, lune ciabattaboller
1 liter Romainesalat revet i grove stykker
3 Syltede agurker i skiver
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk