Kyllingesandwich og grillede hokkaidostave
45 min

Kyllingesandwich og grillede hokkaidostave

"Burger" med hytteost, chorizo og kylling serveret med græskar-fritter.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingesandwich og grillede hokkaidostave

"Burger" med hytteost, chorizo og kylling serveret med græskar-fritter.

Antal portioner

Grillede hokkaidostave

  • 2 hokkaido græskar (ca. 1⅗ kg)
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • friskkværnet peber
  • 1½ tsk groft salt
  • 50 g chorizopølser i tynde skiver
  • 10 g smør
  • 275 g kyllingeinderfileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Hokkaidostave

Halver de 2 hokkaidoer og fjern kernerne. Skræl græskarrene og skær dem i stave. Bland hokkaidostavene med olie, citronsaft, hvidløg og peber. Fordel græskarstavene på en bageplade beklædt med alufolie og bag dem midt i ovnen. Grill derefter hokkaidostavene, stadig midt i ovnen, til de er gyldne. Drys med salt.

Rist chorizoen i en pande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. Lad pølseskiverne dryppe af på fedtsugende papir. Tør panden af. Lad smørret blive gyldent i panden og steg kyllingekødet ved jævn varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys med salt og peber, tag kødet af panden og hold det varmt.

Vend hytteost og sennep sammen og smag til. Smør bollerne med hytteosten og læg dem sammen om salat, kylling, chorizo og syltet agurk.

Tip

I stedet for hokkaidogræskar kan man bruge 800 g skrællede søde kartofler.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250°.

Grill

Ca. 15 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 26 %
Print