Lagkage med æble, karamelflødeskum og valnøddekrokant
  • Arla
  • Opskrifter
  • Lagkage med æble, karamelflødeskum og valnøddekrokant

Lagkage med æble, karamelflødeskum og valnøddekrokant

6 timer
Arbejdstid: 1 time
En skøn lagkage med flødeskum, karamel og æble. Lagkagen kan spises hele året, men passer især godt til efterår og vinter.
https://www.arla.dk/opskrifter/lagkage-med-able-karamelflodeskum-og-valnoddekrokant/

Sådan gør du

Karamel
  • Læg valnødderne tæt sammen på et stykke bagepapir.
  • Kom sukkeret i en tykbundet gryde i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt.
  • Tag gryden af varmen og hæld ca. 4 spsk karamel over valnødderne - brug en metalske.
  • Kom fløden i resten af karamellen og kog blandingen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er smeltet igen.
  • Frys karamelfløden i ca. 2 timer.
  • Riv æblerne groft og vend dem efterhånden i citronsaft og sukker, så de ikke bliver brune.
  • Pisk karamelfløden let og luftigt.
  • Læg en lagkagebund på et fad.
  • Fordel halvdelen af de revne æbler på bunden og derefter halvdelen af karamelflødeskummet.
  • Gentag med en bund, resten af de revne æbler og karamelflødeskummet.
  • Læg den sidste bund øverst og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.
  • Skær det halve æble i tynde skiver og læg dem i citronsaft og sukker.
Lige inden serveringen
  • Hak de karamelliserede valnødder groft.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Fordel flødeskummet, fx med en paletkniv, så lagkagen er dækket helt af flødeskum.
  • Pynt med valnøddekrokant og skiver af æble.

Kagen kan stå fra dag til dag i køleskabet, men skal først pyntes med det hvide flødeskum, valnøddekrokant og æble lige inden serveringen.

I stedet for valnødder kan du bruge hasselnødder eller mandler.

Energiindhold for hele retten:

20741 kJ / 4957 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1020 kJ / 244 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 37,8 % 22,7 g
Fedt: 57,8 % 15,9 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Karamel
50 g Valnøddekerner
175 g Sukker (ca. 2 dl)
½ liter Piskefløde
4 Rødkindede æbler, fx gråsten
4 spsk Friskpresset citronsaft
2½ spsk Sukker
½ Rødkindet æble
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Sukker
¼ liter Piskefløde
Indkluderet i opskriften
Lagkagebunde
45 min
Lagkagebunde
(547)