Laks i filodej
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Laks i filodej - en smuk og delikat måde at få laks på.
Ingredienser
Filopakker - 15 stk.
|
500 g
Frossen helbladet spinat
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
400 g
Laksefilet uden skind
|
|
|
10 plader
Optøet frossen filodej (ca. 400 g)
|
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
|
4 tsk
Nigellafrø (Nigellafrø/jomfru i det grønne)
|
Citronsauce
|
10 g
Smør
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Finthakket forårsløg (ca. 25 g)
|
|
|
1 spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
|
½ liter
Mælk
|
|
|
2 spsk
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 liter
Skyllede babysalatblade (ca. 100 g)
|
|
|---|---|
|
¾ bundt
Forårsløg i tynde skiver (ca. 75 g)
|
Tilbehør
|
1 kg
Kogte kartofler
|
|---|
Sådan gør du
Filopakker
Citronsauce
Ved serveringen
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
513 kJ / 123 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 6,1 g |
| Fedt: | 4,5 g |
| Kulhydrat: | 14,3 g |