Laksetatar med kaviar

30 min
Laksetatar med kaviar

Det er oftest det enkle, der smager bedst. Her er en opskrift på en simpel laksetatar med cremefraiche og forårsløg. Laksetatar er nemt at lave og smager fantastisk, når du bruger en god laks. Hak laksen groft med en kniv og rør laksetataren med cremefraiche og smag til. Server rørt laksetatar på fx ristet rugbrød til forret, gerne portionsanrettet - eller brug den som snack, tapas eller appetizer fx på knækbrød.

Ingredienser

Laksetatar

700 g Laksefilet - frosset i mindst 1 døgn
1½ dl Creme fraiche 38%
1½ bundt Groftsnittede forårsløg (ca. 150 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
3 Store, runde knækbrød
2 glas Sort, dansk kaviar

Sådan gør du

Laksetatar

  • Hak den optøede laks groft med en skarp kniv.
  • Rør laksekødet med cremefraiche, groftsnittet forårsløg, salt og peber.
  • Bræk knækbrødet i 36 stykker og anret laksetataren herpå.
  • Pynt med kaviar. Server straks.

Anret først laksetataren lige inden servering - ellers vil knækbrødet blive blødt. Du kan også anrette laksetateren på ristet rugbrød - enten hjemmelavede eller købte rugbrødschips.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11910 kJ / 2847 kcal

Næringsindhold pr. 100g

993 kJ / 237 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 23,6 % 13,8 g
Kulhydrat: 10 % 5,8 g
Fedt: 66,4 % 17,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/laksetatar-med-kaviar/