Laksetoast med æble-mangosalsa

Laksetoast med æble-mangosalsa

30 min
En anderledes sprød og frisk toast der leder tankerne hen imod mere sydlandske himmelstrøg.

Sådan gør du

  • Skrær laksen i tynde skiver. Fordel limeskal -og saft, salt og sukker jævnt over hele laksen. Lad den stå tildækket på køl i ca. 15 min.
Æble-mangosalsa
  • Vend æble- og mangotern sammen med de øvrige ingredienser godt sammen i en skål. Stil salsaen tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
  • Smør alle brødskiverne med smør på den ene side. Læg brødskiverne sammen, med smørsiden udad, om laks, salsa og ost, så der bliver 2 toast. Lad en toastmaskine blive godt varm og rist toastene ca. 5 min. - til de er gyldne og osten er smeltet.
Energiindhold for hele retten:

4769 kJ / 1140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

698 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 18 % 7,4 g
Kulhydrat: 51,2 % 21 g
Fedt: 30,8 % 5,8 g
Relateret video
Sådan skærer man en mango.

Ingredienser

150 g Fersk laks
1 tsk Limeskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt
¾ tsk Sukker
Æble-mangosalsa
1 Æble i små tern (ca. 100 g)
½ Mangofrugt i små tern (ca. 100 g)
1 Lille rødløg i meget tynde skiver (ca. 50 g)
1 spsk Æbleeddike
4 skiver Langtidshævet hvedebrød
15 g Smør
4 skiver Cheddarost
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk