Laktosefri grøntsagssuppe med butternut

Laktosefri grøntsagssuppe med butternut

1 time
Fryseegnet
Dejlig, nem, hurtig laktosefri suppe med masser af grøntsager! Butternut squashen giver suppen en mild smag af græskarsuppe. Server retten med laktosefri fløde eller fraiche samt lidt knas fra græskarkerner.

Sådan gør du

  • Skær alle grøntsager i mindre stykker og kom dem i en gryde.
  • Tilsæt bouillon og salt og bring suppen i kog. Kog i ca. 25 min ved svag varme.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt fløde og blend suppen med en stavblender. Smag til.
  • Server med laktosefri fløde, ristede pinje- og græskarkerner og frisk koriander.

Har du ikke en stavblender eller blender, kan du i stedet presse grøntsagerne gennem en sigte. Suppen kan blendes med kaktosefri friskost i stedet for fløde. Fløden på toppen kan erstattes af laktosefri fraiche.

Suppen kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

5311 kJ / 1269 kcal

Næringsindhold pr. 100g

248 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 13,7 % 2 g
Kulhydrat: 25,3 % 3,7 g
Fedt: 61 % 4,1 g
Mere inspiration

Lyst til mere suppe?

Ingredienser

Butternut squash
500 g
Broccoli (ca. 250 g)
½
Gulerødder (ca. 200 g)
2
Rød peberfrugt
1
Kartofler (ca. 175 g)
2
Grøntsagsbouillon
8 dl
Groft salt
1½ tsk
Piskefløde
½ dl
Topping
Piskefløde
1 dl
Ristede pinje- og græskarkerner
1 dl
Frisk koriander