Laktosefrie æbleskiver

45 min
Laktosefrie æbleskiver

Æbleskiver smager bare bedre, når de er hjemmelavede - og så kan du også lave dem laktosefrie. Vores æbleskiver er tilsat godt med kardemomme og citronskal - præcis som vi kan lide det. Prøv vores opskrift på hjemmelavede lakosefrie æbleskiver med kefir - en god og nem opskrift.

Ingredienser

Æbleskivedej

3 Æg
1 spsk Sukker
4 dl Laktosefri kefir
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
1 Citron (usprøjtet) - skal heraf
1½ tsk Stødt kardemomme
1 tsk Natron
¼ tsk Groft salt
25 g Laktosefri smør - til stegning

Pynt

Flormelis

Sådan gør du

Æbleskivedej

  • Del æggene og pisk æggehviderne stive i en skål.
  • Pisk i en anden skål æggeblommer, sukker og kefir sammen. Tilsæt hvedemel, citronskal, kardemomme, natron og salt og pisk til dejen er jævn.
  • Vend til sidst hviderne forsigtigt i dejen og hæld den fx i en kande.
  • Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt smør i hullerne. Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme.
  • Vend dem, fx med en kødnål, og bag dem færdige - vend dem evt. nogle gange undervejs. Tag æbleskiverne af panden og hold dem varme.
  • Drys dem med flormelis ved servering.

Prøv at lægge et stykke æble i æbleskivedejen, når den er hældt i panden. Det smager også godt med sukker og citronsaft til æbleskiver.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6696 kJ / 1601 kcal

Næringsindhold pr. 100g

685 kJ / 164 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 14 % 5,6 g
Kulhydrat: 56,2 % 22,7 g
Fedt: 29,8 % 5,5 g
Relateret video Hjemmelavede æbleskiver

Se med her hvor vi river citronskal, deler æggehvide fra æggeblomme og bager de lækreste æbleskiver. Og hvordan er det nu, man får æbleskriverne helt runde og flotte? Frida og Britta viser hvordan.

https://www.arla.dk/opskrifter/laktosefrie-ableskiver/