Lammeragout

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Denne opskrift på lammeragout er nordisk inspireret og smager himmelsk. Lækker lammebov, nye kartofler, majroer og ærter gør denne ret til noget lidt ud over det sædvanlige.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g udbenet lammebov
  • 25 g smør
  • 3 dl vand
  • 2 kviste frisk timian
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern sener og hinder fra lammeboven og skær kødet i tern (ca. 2 x 2 cm). Del kødet i 2 portioner. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og brun halvdelen af kødet i ca. 1 min. Tag kødet op og fortsæt med resten af smørret og kødet. Tilsæt vand, timian, salt og peber og bring det i kog. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 40 min.

Tilsæt kartofler og salt og kog videre under låg i ca. 10 min. Kom majroer og fløde i og kog i yderligere ca. 10 min. Tilsæt ærter og forårsløg og kog lammeragouten i ca. 2 min. Tag timiankvistene op og smag til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: