Lammeragout
60+ min

Lammeragout

Denne opskrift på lammeragout er nordisk inspireret og smager himmelsk. Lækker lammebov, nye kartofler, majroer og ærter gør denne ret til noget lidt ud over det sædvanlige.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammeragout

Denne opskrift på lammeragout er nordisk inspireret og smager himmelsk. Lækker lammebov, nye kartofler, majroer og ærter gør denne ret til noget lidt ud over det sædvanlige.

Antal portioner
  • 600 g udbenet lammebov
  • 25 g smør
  • 3 dl vand
  • 2 kviste frisk timian
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Fjern sener og hinder fra lammeboven og skær kødet i tern (ca. 2 x 2 cm). Del kødet i 2 portioner. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og brun halvdelen af kødet i ca. 1 min. Tag kødet op og fortsæt med resten af smørret og kødet. Tilsæt vand, timian, salt og peber og bring det i kog. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 40 min.

Tilsæt kartofler og salt og kog videre under låg i ca. 10 min. Kom majroer og fløde i og kog yderligere ca. 10 min. Hæld de frosne ærter i en sigte og brus dem over med koldt vand. Tilsæt dem sammen med forårsløg og kog retten i ca. 2 min. Tag timiankvistene op og smag retten til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 52 %
Print