Landbrød
60+ min

Landbrød

Klassisk landbrød med lige dele hvedemel og sigtemel. Du kan erstatte op til halvdelen af hvedemelet med fuldkornshvedemel.
Fryseegnet
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Landbrød

Klassisk landbrød med lige dele hvedemel og sigtemel. Du kan erstatte op til halvdelen af hvedemelet med fuldkornshvedemel.

30 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 350 g sigtemel (ca. 6¾ dl)
  • 350 g hvedemel (ca. 5¾ dl)

Pynt

  • sigtemel

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i tre portioner og form dem til aflange brød (ca. 27 cm lange). Stil brødene til efterhævning på en plade med bagepapir i ca. 40 min. Drys brødene med sigtemel og rids dem. Bag brødene midt i ovnen.

Tip

Del dejen i 4 portioner og tril dem til flutes (ca. 38 cm lange). Derefter samme fremgangsmåde som ved landbrød.

Bagetid

Sæt brødene i en kold ovn i ca. 10 min. ved indstilling på 200°. Derefter ca. 15 min. ved indstilling på 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 17 %
Print