Langtidshævet bradepandebrød

1 time 5 min
Langtidshævet bradepandebrød

Dejlig koldhævet brød, som kan varieres i smag med forskellige krydderurter.

Ingredienser

3 dl Vand - lillefingervarmt
2 dl A38 naturel
1 spsk Olivenolie
10 g Gær
100 g Rugmel
1 tsk Groft salt
500 g Hvedemel
1 spsk Olivenolie til pensling
Flagesalt
Evt. tørret oregano - eller andre tørrede eller friske krydderurter.

Sådan gør du

  • Bland vand, yoghurt og olie og rør gæren ud heri.
  • Bland rugmel med salt og rør det i væsken.
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen. Den skal stadig være klistret.
  • Fordel med våde hænder dejen i en bradepande (ca. 30 x 40 cm) beklædt med bagepapir. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over.
  • Tag dejen ud og skær den igennem på begge led, så der fremkommer firkanter.
  • Lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
  • Drys med flagesalt og evt. krydderurter. Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent i ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9741 kJ / 2328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

854 kJ / 204 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 10,5 % 5,3 g
Kulhydrat: 75,1 % 37,7 g
Fedt: 14,4 % 3,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/langtidshavet-bradepandebrod/