Hytteostlasagne

Hytteostlasagne

60+ min
Lækker hytteostlasagne med pulled chicken, der strutter af smag og sundhed. I stedet for den karakteristiske mornay- eller bechamelsauce har vi brugt hytteost som sauce. Det er nemt og giver en dejlig frisk og let lasagne. Server hytteostlasagnen med en farverig tomatsalat.
https://www.arla.dk/opskrifter/hytteostlasagne1/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Pulled chicken
  • Bring vand og salt i kog og kog kyllingefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 10 min.
  • Tag kyllingestykkerne op af vandet og lad dem køle af på en tallerken - gem ca. 1½ dl af kogevandet.
  • Flå kyllingefileterne i mindre stykker med to gafler.
Tomatsauce
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en mellemstor gryde.
  • Svits de friske grøntsager i ca. 3 min. og tilsæt tomat, kogevand, paprika, basilikum, salt og peber.
  • Lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min., og vend pulled chicken heri.
Lasagne
  • Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm).
  • Start med et tyndt lag tomatsauce, herefter ⅓ af pladerne, tomatsaucen og hytteosten, gentag 2 gange og slut med hytteost. Bag lasagnen midt i ovnen.
  • Drys med ost efter halvdelen af bagetiden og bag lasagnen færdig.
  • Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Du kan erstatte delikatessepaprika med røget paprika for en mere intens smoked smag i lasagnen.

Energiindhold for hele retten:

8619 kJ / 2060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

275 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 42 % 6,8 g
Kulhydrat: 35,5 % 5,8 g
Fedt: 22,5 % 1,7 g
Mere inspiration

Prøv også denne skønne vegetariske lasagne.

Grøntsagslasagne
1 time
Grøntsagslasagne
(95)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Pulled chicken
5 dl Vand
1 tsk Groft salt
3 Kyllingefileter (ca. 500 g)
Tomatsauce
10 g Smør
2 Finthakkede rødløg (ca. 125 g)
3 Små finthakkede fed hvidløg
3 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
4 stilke Bladselleri i små tern (ca. 150 g)
1 dåse Cherrytomater (ca. 400 g)
1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
2 tsk Mild paprika
1 dl Finthakkede basilikumblade
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Lasagne
9 Fuldkornslasagneplader
450 g Hytteost
50 g Revet mozzarellaost
Tilbehør
Tomatsalat af cherrytomater, babyspinat, rødløg og
Pinjekerner