Lasagne med mere grønt
1 time 5 min
Fryseegnet
•
En god hjemmelavet lasagne er blandt favoritterne, når der skal aftensmad på bordet. Vi har tilsat godt med grøntsager til kødsaucen, hvilket er én af de allernemmeste måder at få spist mange grøntsager på. Man lægger slet ikke mærke til hvor mange!
Ingredienser
|
1 spsk
Olie
|
|
|---|---|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
|
1
Grofthakket løg
|
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
|
4 stilke
Bladselleri i små tern
|
|
|
3
Store groftrevne gulerødder
|
|
|
1
Peberfrugt i små tern
|
|
|
2 dåser
Hakkede tomater
|
|
|
3 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
150 g
Revet ost, fx lagret havartiost
|
|
|---|---|
|
10
Lasagneplader, gerne fuldkorn
|
|
|
½ liter
Mornaysauce
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan erstatte eller supplere gulerødder og løg med andre grøntsager.
Du kan fryse både den ubagte og den bagte lasagne.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
456 kJ / 109 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 6,5 g |
| Fedt: | 5,3 g |
| Kulhydrat: | 8,8 g |