Mornaysauce

Mornaysauce

15 min Tilbehør

Mornaysauce med ost og muskatnød har en dejlig cremet konsistens og du kan nemt selv lave den. Brug mornaysauce i bl.a. lasagne, men også i en mousaka eller til gratinering i ovnen af grøntsager og fisk. Mornaysauce er en rigtig klassiker fra det franske køkken. Det er en mælkesauce (på fransk bechamelsauce) der bliver tilsat ost - og så hedder den mornaysauce.

Mere inspiration

Brug fx mornaysaucen i denne lasagne.

Velbekomme!
Vidste du...

Vi lader saucen koge 5 min. efter melet er kommet i. Det betyder at melet er ordenligt forklistret og at melsmagen forsvinder, så saucen får den rette konsistens uden at smage af mel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5087 kJ / 1216 kcal

Næringsindhold pr. 100g

817 kJ / 195 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 17,9 % 8,6 g
Kulhydrat: 12,3 % 5,9 g
Fedt: 69,8 % 15,4 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser