Mornaysauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(60 vurderinger)

15 min

Mornaysauce med ost og muskatnød er nem at lave og har en dejlig cremet konsistens. Kan bruges bl.a. i lasagne.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl letmælk
  • 50 g smør
  • 150 g revet Riberhus® ML 25% (45+)
  • ¾ tsk fintrevet muskatnød
  • ¾ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør mel og 2 spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt revet ost, muskatnød og salt og lad osten smelte under omrøring. Smag ostesaucen til.

Tip

Hvis du ønsker en mere mager sauce kan du bruge ostesauce og tilsætte lidt revet muskatnød - se link.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 69 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: