Mornaysauce med ost og muskatnød har en dejlig cremet konsistens og du kan nemt selv lave den. Brug mornaysauce i bl.a. lasagne, men også i en mousaka eller til gratinering i ovnen af grøntsager og fisk. Mornaysauce er en rigtig klassiker fra det franske køkken. Det er en mælkesauce (på fransk bechamelsauce) der bliver tilsat ost - og så hedder den mornaysauce.
Vi lader saucen koge 5 min. efter melet er kommet i. Det betyder at melet er ordenligt forklistret og at melsmagen forsvinder, så saucen får den rette konsistens uden at smage af mel.
5093 kJ / 1217 kcal
816 kJ / 195 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 17,9 % | 8,6 g |
Kulhydrat: | 12,3 % | 5,9 g |
Fedt: | 69,8 % | 15,4 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.