Mornaysauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(53 vurderinger)

15 min

Mornaysauce med ost og muskatnød er nem at lave og har en dejlig cremet konsistens. Kan bruges bl.a. i lasagne.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl letmælk
  • 50 g smør
  • 150 g revet Riberhus® ML 25% (45+)
  • ¾ tsk fintrevet muskatnød
  • ¾ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør mel og 2 spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt revet ost, muskatnød og salt og lad osten smelte under omrøring. Smag ostesaucen til.

Tip

Hvis du ønsker en mere mager sauce kan du bruge ostesauce og tilsætte lidt revet muskatnød - se link.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 69 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: