Mornaysauce med ost og muskatnød har en dejlig cremet konsistens og du kan nemt selv lave den. Brug mornaysauce i bl.a. lasagne, men også i en mousaka eller til gratinering i ovnen af grøntsager og fisk. Mornaysauce er en rigtig klassiker fra det franske køkken. Det er en mælkesauce (på fransk bechamelsauce) der bliver tilsat ost - og så hedder den mornaysauce.
5087 kJ / 1216 kcal
817 kJ / 195 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 17,9 % | 8,6 g |
Kulhydrat: | 12,3 % | 5,9 g |
Fedt: | 69,8 % | 15,4 g |
Vi lader saucen koge 5 min. efter melet er kommet i. Det betyder at melet er ordenligt forklistret og at melsmagen forsvinder, så saucen får den rette konsistens uden at smage af mel.
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.