Lemon curd

1 time 5 min
Lemon curd

Lemon curd kan smøres direkte på brødet og gør det ud for både smør og syltetøj, men kan også anvendes som fyld og smagsgiver i kage og cremer.

Ingredienser

1 dl Friskpresset friskpresset citronsaft (ca. 2 citroner)
200 g Smør
175 g Sukker (ca. 2 dl)
2 Æg

Sådan gør du

  • Kom citronsaft, smør og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog blandingen i ca. 5 min. ved svag varme og uden låg. Tag gryden fra varmen og skum smørblandingen. Pisk æggene sammen og pisk lidt af den varme smørblanding i. Hæld "de lune æg" i gryden under omrøring og giv derefter blandingen et opkog, i ca. 1 min. Hæld citronsmørret i et glas og stil det i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tips

  • Citronsmørret smøres direkte på brødet og gør det ud for både smør og syltetøj. Kan holde sig friskt på køl i ca. 14 dage.

Kan serveres til

  • Nybagte grovboller eller andet brød til en brunch eller bare en kop te.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9741 kJ / 2328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1682 kJ / 402 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 2,5 % 2,5 g
Kulhydrat: 31,8 % 31,5 g
Fedt: 65,7 % 29,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lemon-curd/